Monday, June 18, 2012

သေဘၤာသီးသုပ္ စပ္စပ္ေလးပါ

 

ဒါေလးက မမေတြအတြက္ သေဘၤာသီးသုပ္စပ္စပ္ေလးပါ..


ကဲ ...သုပ္စားၾကည္႔ရေအာင္ေနာ္
လိုအပ္တာေတြကေတာ႕
  • သေဘၤာသီး-တစ္ၿခမ္း
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး-တစ္လံုး
  • မံုလာဥနီ-တစ္ဥ
  • သံပုရာသီး-တစ္ၿခမ္း
  • ၾကက္သြန္ၿဖဴ-၅မႊာ
  • ပုဇြန္ေၿခာက္မွဳန္႔-3tablespoons
  • ဟင္းခတ္မွဳန္႔-1teaspoon
  • ၾကက္သြန္ၿဖဴဆီခ်က္-3tablespoons
  • ပဲအက်က္မွဳန္႔-2tablespoons
  • ေၿမပဲေထာင္းမွဳန္႔-2tablespoons
  • ငရုတ္သီးစိမ္းေထာင္း-1tablespoon
  • ငံၿပာရည္-1tablespoon
  • ထံုး-အနည္းငယ္ ပဲျဖစ္ပါတယ္ရွင္။

သေဘၤာသီးကိုအညွာဖက္ကလွီးၿပီးအေစးမ်ားထြက္ေအာင္ေရနဲ႔ပြတ္ေဆးၿပီးအခြံႏြာပါတယ္

မြမြေလးမ်ားရေအာင္ ၿခစ္ေလးနဲ႔ ၿခစ္ေပးပါတယ္
ျခစ္ၿပီးသားေလးေတြကို ထံုးေရၾကည္နဲ႔ ခဏစိမ္ေပးပါတယ္
မံုလာဥနီကိုပါးပါးလွီးေပးၿပီးလိုအပ္တာေတြၿပင္ပါတယ္
ပုဇြန္ေၿခာက္ကိုမညက္တညက္ေထာင္းပါတယ္
ေၿမပဲေလွာ္ကိုလဲမညက္တညက္ေထာင္းပါတယ္
ၾကက္သြန္ၿဖဴနဲ႔ငရုတ္သီးစိမ္းေရာၿပီးေထာင္းပါတယ္
ပဲက်က္မွဳန္႔ ဆီခ်က္ ငံၿပာရည္ ဟင္းခတ္မွဳန္႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေၿမပဲေထာင္း ပုဇြန္ေၿခာက္မွဳန္႔ မံုလာဥနီ
သေဘၤာသီးၿခစ္တို႔ကိုေရာနယ္ပါတယ္
သေဘၤာသီးသုပ္စပ္စပ္ေလးရပါၿပီ
ေန႔လည္ေန႔ခင္းအပ်င္းေၿပဘဲၿဖစ္ၿဖစ္ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ပဲ ၿဖစ္ၿဖစ္ စားလို႔အလြန္ေကာင္းတဲ႔ သေဘၤသီးသုပ္စပ္စပ္ေလး ရပါျပီရွင္။

0 ကြန္မန့္ေရးရန္:

Post a Comment