Thursday, June 14, 2012

ပုဇြန္မီးကင္သုပ္

ပုဇြန္ေလးကိုမီးကင္ၿပီးသုပ္စားၾကမယ္ေနာ္
လြယ္လြယ္ေလးနဲ႕ စားေကာင္းတဲ့ ( အဲ ျမည္းလို႕ေကာင္းတဲ့ ) အသုပ္ေလးပါရွင္
  
  1. ပုဇြန္(ကင္ၿပီးသားကိုအခြံခြာၿပီးအေနေတာ္ပိုင္းေပးပါ)
  2. သံပုရာသီး
  3. ၾကက္သြန္နီ(ပါးပါးလွီးပါ)
  4. ငရုတ္သီးစိမ္း(ပါးပါးလွးီပါ)
  5. မံုလာဥနီ(ပါးပါးလွီးပါ)
  6. ေဂၚဖီ(ပါးပါးလွီးပါ)
  7. ပဲအက်က္မွဳန္႔
  8. ငံၿပာရည္
  9. နံနံပင္
  10. ငရုတ္သီးအက်က္မွဳန္႔
  11. ဆီခ်က္ တို႔နဲ႔သုပ္ပါမယ္

ပုဇြန္ကိုေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီးဒုတ္ေလးမ်ားနဲ႔ထိုးေပးပါ ကင္တဲ႔အခါလွည္း႕ေပးရတာလြယ္ေအာင္ပါ

အေညွာ္ေၾကာက္တာရယ္ 
ကင္ေနရင္းကြ်န္းသြားရင္က်န္းမာေရးနဲ႔မညီတာရယ္ေၾကာင္႔အေနေတာ္ေလးမွာခ်ထားလိုက္ပါတယ္
ပုဇြန္ရဲ႔အခြံေတြခြာၿပီးေခါင္းေတြၿဖဳတ္ေပးပါ

ပုဇြန္အခြံေတြခြာရင္ ေက်ာလယ္က မဲမဲေၾကာင္းေလးေတြကိုဖယ္ေပးပါ
ၿပီးရင္ေတာ႔ဒီအတိုင္းေလးဘဲစားစား
ငရုတ္သီးစိမ္း ၾကက္သြန္စိမ္း သံပုရာသီးေလးေတြနဲ႔ဘဲသုပ္စားစား
အရမ္းကို စားလို႔ေကာင္းပါတယ္





ပုဇြန္သုပ္ဖို႔ ၿပင္ထားတာပါ
အစပ္မပါတဲ႔ ပုဇြန္သုပ္ေလးပါ
ဒါေလးကေတာ႔ငရုတ္သီးစပ္စပ္ေလးနဲ႔ပါ

ဒါေလးကိုလည္း ထမင္းျဖဴေလးနဲ႕ျဖစ္ျဖစ္ 
  အျမည္းလိုပဲျဖစ္ျဖစ္ တြဲဖက္ျပီး သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္ေနာ္....
ခင္တဲ့  နွင္းဆီ

0 ကြန္မန့္ေရးရန္:

Post a Comment