Tuesday, May 13, 2014

လူကို ရွိရင္းစြဲအသက္ထက္ ရုပ္ပိုရင့္ေစတဲ့ အစားအေသာက္ (၇)မ်ိဳး .................

Posted by: Ko Myo on Monday, May 12, 2014 Categories:

ေမေသာ္ on 2014-05-12 17:21

လူတစ္ဦးရဲ႕ ႏုပ်ိဳမႈဟာ တစ္ခ်ိဳ ဳ႕ေသာအစားအစာေတြေၾကာင့္ ပ်က္ယြင္းသြားတတ္ၾကပါတယ္။ ခုမွ အသက္ ၂၅ႏွစ္ကို ၄၀ေက်ာ္လုိ႔ ထင္ရတာမ်ိဳးေပါ့။ သူတုိ႔ရဲ႕ အစားအေသာက္နဲ႔ ေနထုိင္မႈပံုစံေတြကို ၾကည့္ၿပီး သူဘာ့ေၾကာင့္ခုလို အိုမင္းရင့္ေရာ္ရတာလည္း ဆိုတာ ေျပာျပေပးႏိုင္ပါတယ္။ ခုလည္း လူကို အိုမင္း ရင့္ေရာ္ေစတဲ့ အစားအေသာက္ (၇)မ်ိဳး အေၾကာင္း ေျပာျပေပးခ်င္တာပါ။

၁။ဆား



ဟင္းခ်က္တဲ့အခါ ဆားေတြအမ်ားႀကီးထည့္ခ်က္တာ၊ အငန္ဓာတ္ကို ႏွစ္ၿခိဳက္တဲ့သူေတြဟာ ရုပ္ရင့္ေရာ္ တတ္ၾကပါတယ္တဲ့။ ပါးေရတြန္႔ျခင္းကို အားေပးတဲ့ ဒီအငန္ဓာတ္ဟာ အထူးသျဖင့္ သင့္မ်က္လံုး တစ္၀ိုက္ က ႏူးညံ့တဲ့ အသားေရေတြကို ပိုမိုတြန္႔ေစပါသတဲ့။

၂။သၾကား



အသားအေရပိုမိုၾကည္လင္ေစဖုိ႔နဲ႔ လွပတဲ့အသားအေရမ်ိဳးလိုခ်င္သူေတြအတြက္ သၾကားကို ေလွ်ာ့စားဖုိ႔ ဆရာ၀န္ေတြက ဆိုထားပါတယ္။ သၾကားအစား အသီးအႏွံတစ္ခ်ိဳ႕ကို စားေပးႏိုင္တာေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္ရဲ႕ လႈပ္ရွားမႈကို ေႏွးသြားေစ ႏိုင္တဲ့ သၾကားဓာတ္ကို ေလွ်ာ့ဖုိ႔လိုပါတယ္။

၃။ေကာ္ဖီ



ေကာ္ဖီဟာ အသားအရည္အတြက္ေရာ၊ သြားေတြအတြက္ပါ ေသာက္ဖုိ႔ မသင့္ေလ်ာ္တဲ့အရာပါ။ အသားအေရကို ေျခာက္သြားေစတတ္သလို၊ သြားေတြကိုလည္း ၀ါထိန္ထိန္ျဖစ္ေစတာမို႔ လူကို ပိုၿပီး ရင့္ေရာ္ေစပါသတဲ့။

၄။အရက္



အရက္ေသာက္ေလ့ေသာက္ထရွိသူ အမ်ားစုဟာ ေရဓာတ္ဆံုးရႈံးတတ္ၾကတာမို႔ အိုမင္းရင့္ေရာ္တဲ့ ပံု ေပါက္ေနတတ္တာ အထူးအဆန္းမဟုတ္ေတာ့ပါဘူး။

၅။ၾကြက္သားအမွ်င္ပါတဲ့အသား



က်န္းမာေရးသုေတသီေတြရဲ႕ အဆိုအရ ၾကြက္သားအမွ်င္ပါတဲ့အသားေတြကို တစ္ပတ္ကို တစ္ခါထက္ပိုမုိ စားသံုးျခင္းဟာ ပါးေရတြန္႔ေစပါတယ္တ့ဲ။

၆။ပူစပ္ေစတဲ့ အစားအေသာက္မ်ား



ျငဳတ္သီးေတြ အမ်ားႀကီးထည့္ခ်က္ထားတဲ့ အစားအေသာက္ေတြကို စားမယ္ဆုိရင္ ဒါဟာ အသား အေရအတြက္ အမ်ားႀကီးထိခိုက္သြားၿပီလို႔သာ ေတြးလိုက္ပါ။ ေသြးေၾကာေတြကို ပိတ္ဆို႔မႈျဖစ္ေစႏိုင္တဲ့ ဒီလို ပူစပ္ေစတဲ့ အစားအေသာက္ေတြဟာ သင့္ရဲ႕မ်က္ႏွာအသားအေရကိုလည္း ပါးေရတြန္႔ေအာင္ ကူညီေပးေနပါေသးတယ္။

၇။ဆိုဒါ



သြားနဲ႔အသားအေရကို ဂရုစိုက္ခ်င္သူေတြအတြက္ေတာ့ ဒါလည္းေရွာင္ကိုေရွာင္သင့္တဲ့အရာပါ။ အထူးသျဖင့္ အက္ဆစ္ဓာတ္မ်ားတာေၾကာင့္ သြားအတြက္ မေကာင္းဘူးဆိုတာ သိထားရပါလိမ့္မယ္။

Ref:delish.com
Trend Myanmar
-------------------------------------------------
ကိုမ်ဳိး (lwanmapyay.blogspot.com)

Reactions:

0 ကြန္မန့္ေရးရန္:

Post a Comment