Tuesday, September 24, 2013

မနက္အိပ္ရာ ႏုိးထၿပီးခ်ိန္တြင္ ခ်က္ခ်င္း ေရေသာက္ျခင္းသည္ ဂ်ပန္ႏုိင္ငံရွိ ျပည္သူမ်ားစြာအတြက္ ေန႔စဥ္ ျပဳမူ လုပ္ေဆာင္ေနတဲ့ အေရးပါေသာ က်န္းမာေရး လုပ္ေဆာင္မႈ

အစာမရွိေသာ အစာအိမ္အတြက္ ေရေသာက္ေပးပါ...

 
မနက္အိပ္ရာ ႏုိးထၿပီးခ်ိန္တြင္ ခ်က္ခ်င္း ေရေသာက္ျခင္းသည္ ဂ်ပန္ႏုိင္ငံရွိ ျပည္သူမ်ားစြာအတြက္ ေန႔စဥ္ ျပဳမူ လုပ္ေဆာင္ေနတဲ့ အေရးပါေသာ က်န္းမာေရး လုပ္ေဆာင္မႈေလး ျဖစ္တယ္လုိ႔ သိရပါတယ္။ ထို႔အျပင္ သိပၸံပညာရွင္မ်ား သုေတသနျပဳခ်က္အရ ၎ဟာ အလြန္အေရးပါၿပီး ေကာင္းက်ဳိးမ်ားစြာ ျဖစ္ေစတယ္ ဆုိတာကုိလည္း ေတြ႔ရွိခဲ့ပါတယ္။ နံနက္ခင္း ေရေသာက္ ေပးျခင္းအားျဖင့္ သင့္ရဲ႕တစ္ညတာ ပင္ပန္း တစ္ႀကီး လႈပ္ရွားခဲ့ရတဲ့ အစာအိမ္အတြက္မ်ားစြာ အက်ဳိးရွိေစမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ တစ္ေန႔တာ အတြက္ အဆင္မေျပမႈမ်ား၊ စိတ္ေသာကမ်ားအတြက္ပါ ေရရဲ႕အစြမ္းေၾကာင့္ လန္းဆန္းသြားေစႏုိင္ပါ တယ္။

ဒါကုိ ဂ်ပန္ေဆးပညာရွင္ေတြက ၉၆ ပါး ေရာဂါႏွင့္ မ်ားစြာေသာ ေအာက္ေဖာ္ျပပါ ေရာဂါမ်ားအတြက္ အလြန္ပင္ အစြမ္းထက္တဲ့ နည္းလမ္းတစ္ခု ျဖစ္ေၾကာင္း ေတြ႔ရွိခဲ့တာပါ။

ေခါင္းကုိက္ျခင္း၊ ခႏၶာကုိယ္ပင္ပန္းႏြမ္းနယ္ျခင္း၊ အဆစ္ျမစ္ေရာင္ေရာဂါ ျဖစ္ျခင္း၊ ႏွလုံးတုန္ျခင္း၊ ဝက္႐ူးျပန္ ေရာဂါ ျဖစ္ျခင္း၊ အသဲ အဆီဖုံးျခင္း၊ လည္ေခ်ာင္းနာ ျဖစ္ျခင္း၊ ပန္းနာရင္က်ပ္ ျဖစ္ျခင္း၊ တီဘီ၊ ဦးေႏွာက္ အေျမႇးေရာင္ေရာဂါ၊ ေက်ာက္ကပ္ေရာဂါ၊ ဝမ္းေလွ်ာဝမ္းပ်က္ျခင္း၊ လိပ္ေခါင္းေရာဂါ၊ ဝမ္းခ်ဳပ္ျခင္း၊ မ်က္စိနာ ျခင္း၊ ကင္ဆာႏွင့္ ေရာဂါမ်ားစြာအတြက္ ေရကုိ နည္းလမ္းတက် နံနက္တုိင္း ေသာက္သုံးျခင္းအားျဖင့္ ေရာဂါမ်ားစြာကုိ ႀကိဳတင္ကာကြယ္ၿပီး ျဖစ္မွာပါ။

လုပ္ေဆာင္ရမယ့္ နည္းလမ္းကေတာ့ -

၁။ မနက္အိပ္ရာထၿပီး သြားမတုိက္ခင္ ၁၆၀ မီလီမီတာရွိ ဖန္ခြက္ျဖင့္ ေရ ၄ ခြက္ ေသာက္ပါ။

၂။ ထုိ႔ေနာက္ သြားတုိက္၊ မ်က္ႏွာသစ္ၿပီးပါက ၄၅ မိနစ္အတြင္း မည္သည့္အရာမွ စားျခင္း၊ ေသာက္ျခင္း မျပဳပါႏွင့္။ ၄၅ မိနစ္ျပည့္ၿပီးမွ ပုံမွန္အတုိင္း စားသုံးပါ။

၃။ နံနက္စာစားၿပီး ၁၅ မိနစ္အတြင္း၊ ေန႔လည္စာႏွင့္ ညစာစားၿပီး ၂ နာရီအတြင္း အျခားအရာမ်ား စားေသာက္ျခင္း ေရွာင္ပါ။

၃။ ညစာစားၿပီး ၁ နာရီခြဲအတြင္း ဒါမွမဟုတ္ ၂ နာရီအတြင္း အိပ္စက္ျခင္း မျပဳပါႏွင့္။

အထက္ပါ လုပ္ေဆာင္မႈေတြကုိ သင့္ရဲ႕တစ္ေန႔တာအတြက္ ပုံမွန္ လုပ္ေဆာင္သြားပါက ဖ်ားနာျခင္း ကင္းေဝးၿပီး က်န္းမာတဲ့ဘဝကုိ ပုိင္ဆုိင္ႏုိင္မွာ ျဖစ္ပါတယ္။

ဒီအရာေတြကုိ လူတုိင္းရဲ႕ဘဝမွာ ျပဳလုပ္ႏုိင္ပါတယ္

Myawady News

http://lwanmapyay.blogspot.com/

Reactions:

0 ကြန္မန့္ေရးရန္:

Post a Comment