Thursday, June 14, 2012

ၾကက္သားသံပုရာသီး ဆီစိမ္ေၾကာ္

 

အျမည္းမွ စားခ်င္တယ္ ဆိုတဲ့ ကိုကိုတို႕ အတြက္ပါရွင္....


ၾကက္သားက ဘယ္ေလာက္ပဲ စားေကာင္းတယ္ေၿပာေၿပာ CPၾကက္သားေတြက ခ်က္ရင္လဲဖံုပြပြနဲ
႔ေတာၾကက္သားေတြလို စားမေကာင္းပါဘူး။
ၾကာ္လိုက္ရင္လည္း မာေၾကာေၾကာနဲ႔မို႔ သူတို႔ကို တစ္ခုခုနဲ႔ၿပဳၿပင္ၿပီးမွ ေၾကာ္တာ ခ်က္တာက ပိုၿပီး ေကာင္းတယ္
လို႔ထင္ပါတယ္။
ဒါေၾကာင္႔မို႔
ဒီေန႔ေတာ႔ ၾကက္ရင္ပုံသားကို သံပုရာရည္ညွစ္ၿပီး ဆီစိမ္းတစ္ညစိမ္ၿပီးေၾကာ္စားၾကည့္ရေအာင္ ေနာ္...
ထမင္းျဖဴေလးနဲ႕စားလို႕ေကာင္းသလို အရက္ေလး beer ေလးနဲ႕ျမည္းခ်င္ပါတယ္ဆိုတဲ့ ကိုကိုေတြအတြက္လည္း
အစဥ္ေျပမွာပါရွင္...
လိုအပ္တာေတြကေတာ႕
  • ၾကက္ရင္ဘံုသား-750g
  • သံပုရာသီးၾကီးၾကီး-တစ္လံုး
  • ဆီ-လီတာဝက္
  • ဆား-အနည္းငယ္
  • ဟင္းခတ္မွဳန္႔-အနည္းငယ္
  • နႏြင္းမွဳန္႔-အနည္းငယ္ ပါပဲ။

ၾကက္ရင္ဘံုသားကိုအေၿမွာင္းရွည္ရွည္ေလးေတြလွီးၿပီးဆား နႏြင္း ဟင္းခတ္မွဳန္႔တို႔နဲ႔အရသာဝင္ေအာင္ရင္ဆုတ္ဆုတ္ၿပီးနယ္ပါ ၿပီးမွသံပုရာရည္ညွစ္ၿပီးတစ္ခါထပ္နယ္ေပးပါ ဆီၿမဳပ္ေအာင္စိမ္ၿပီးေရခဲေသတၱာထဲတြင္တစ္ညေလာက္ႏွပ္ေပးပါ
ေနာက္ေန႔မနက္မွာစိမ္ထားတဲ႔ဆီနဲ႔ဘဲမီးအေနေတာ္ႏွင္႔ေၾကာ္ေပးပါ

ေၾကာ္ေနစဥ္ဟိုဘက္ဒီဘက္ကိုမၾကာမၾကာလွည္႔ေပးပါ အေရာင္ရဲလာလွ်င္က်က္ပါၿပီ ဆယ္ၿပီးဆီစစ္ေပးပါ

အရမ္းကိုၾကြတ္ရြၿပီးေမႊးရနံ႔သင္းပ်ံ႔တဲ႔သံပုရာစိမ္ၾကက္ေၾကာ္ေလးကိုစားပြဲေလးၿပင္လို႔ရပါၿပီ

 *ေရခဲေသတၱာအဆင္မေၿပပါကသံုးနာရီေလာက္ဒီအတိုင္းႏွပ္ထားၿပီးေၾကာ္ရင္လဲရပါတယ္*
သူငယ္ခ်င္းေတြလည္း မိုးေအးေအးမွာ ၾကက္ေၾကာ္ေလးနဲ႕ စိတ္ၾကိဳက္ျမည္းႏိုင္ၾကပါေစရွင္..
ခင္တဲ့  နွင္းဆီ

0 ကြန္မန့္ေရးရန္:

Post a Comment