Posted: 24 Apr 2012 09:44 AM PDT
ပုဇြန္ထုတ္ေၾကာ္
ဒီပုဇြန္ထုုတ္ေၾကာ္ ခ်က္နည္းက ၀တ္ရည္ အကိုၾကီးရဲ႔ ခ်က္နည္းပါ။ အကုိၾကီး ရန္ကုန္ ျပန္လာလည္တိုင္း ခ်က္ေကြ်းေလ႔ ရွိတာမို႔ အမွတ္တရ အေနနဲ႔ မေန႔က လုပ္စား ျဖစ္တာပါ။ လုပ္ရတာလည္း အရမ္းလြယ္ျပီ အရသာက ခ်ဳိစိမ္႔ ေမႊးေနပါတယ္။ ပုဇြန္ေက်ာခြဲျပီ အစားသြပ္ထားတာမုိ႔ သာမန္ ပုဇြန္ထုတ္ေၾကာ္ေတြနဲ႔ လုပ္နည္း လံုး၀ မတူပါဘူး။ ခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ပုဇြန္ထုုတ္ – ၄ေကာင္
၂။ မုန္လာဥနီ – ၁ဥ (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၅မႊာ (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)
၄။ ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ၁စည္း ( ပါးပါးလီွးပါ)
၅။ ခရုဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
၆။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ရ။ သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
၈။ ၾကက္ဥ – တ၀က္ (ခေလာက္ပါ)
၉။ ဂ်ဳံ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ပုဇြန္ထုတ္ကိုကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးျပီ အခြံကို အလယ္ကေန ကတ္ေၾကးျဖင္႔ ညွပ္လိုက္ပါ။ ျပီလွ်င္ ဓားျဖင္႔ အလယ္ေၾကာကို အနည္းငယ္ လွီးလိုက္ပါ။
၂။ ထုိ႔နည္းအတိုင္း က်န္ပုဇြန္ထုတ္ ၃ေကာင္ကုိ ဆက္လက္ျပဳလုပ္ပါ။
၃။ ျပီးလွ်င္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား ျဖစ္ေသာ (မုန္လာဥနီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ဆား၊ သၾကား၊ ခရုဆီ၊ ၾကက္ဥ၊ ဂ်ဳံ) တုိ႔ကို ခြက္တစ္ခုထဲ ေရာနယ္လိုက္ပါ။
၄။ ျပီးလွ်င္ ေရာနယ္ထားေသာ အစားမ်ားကို ပုဇြန္ထဲသို႔ အစားသြပ္ေပးပါ။
၅။ ခုပုဇြန္ထုတ္ေၾကာ္လို႔ ရပါျပီ။ ဒယ္ထဲ ဆီစားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း ထည္႔ျပီ အစားသြပ္ထားေသာ ပုဇြန္မ်ားကို မီးအသင္႔တင္႔ျဖင္႔ ၂မိနစ္ခန္႔ ဆီပူထုိးေၾကာ္ေပးပါ။
၆။ အရသာေရာ၊ အနံ႔ပါ သင္းသည္႔ ပုဇြန္ထုတ္ ေၾကာ္ေလးကို ထမင္းပူပူေလးျဖင္႔ သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…
ဒီပုဇြန္ထုုတ္ေၾကာ္ ခ်က္နည္းက ၀တ္ရည္ အကိုၾကီးရဲ႔ ခ်က္နည္းပါ။ အကုိၾကီး ရန္ကုန္ ျပန္လာလည္တိုင္း ခ်က္ေကြ်းေလ႔ ရွိတာမို႔ အမွတ္တရ အေနနဲ႔ မေန႔က လုပ္စား ျဖစ္တာပါ။ လုပ္ရတာလည္း အရမ္းလြယ္ျပီ အရသာက ခ်ဳိစိမ္႔ ေမႊးေနပါတယ္။ ပုဇြန္ေက်ာခြဲျပီ အစားသြပ္ထားတာမုိ႔ သာမန္ ပုဇြန္ထုတ္ေၾကာ္ေတြနဲ႔ လုပ္နည္း လံုး၀ မတူပါဘူး။ ခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ပုဇြန္ထုုတ္ – ၄ေကာင္
၂။ မုန္လာဥနီ – ၁ဥ (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၅မႊာ (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)
၄။ ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ၁စည္း ( ပါးပါးလီွးပါ)
၅။ ခရုဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
၆။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ရ။ သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
၈။ ၾကက္ဥ – တ၀က္ (ခေလာက္ပါ)
၉။ ဂ်ဳံ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ပုဇြန္ထုတ္ကိုကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးျပီ အခြံကို အလယ္ကေန ကတ္ေၾကးျဖင္႔ ညွပ္လိုက္ပါ။ ျပီလွ်င္ ဓားျဖင္႔ အလယ္ေၾကာကို အနည္းငယ္ လွီးလိုက္ပါ။
၂။ ထုိ႔နည္းအတိုင္း က်န္ပုဇြန္ထုတ္ ၃ေကာင္ကုိ ဆက္လက္ျပဳလုပ္ပါ။
၃။ ျပီးလွ်င္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား ျဖစ္ေသာ (မုန္လာဥနီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ဆား၊ သၾကား၊ ခရုဆီ၊ ၾကက္ဥ၊ ဂ်ဳံ) တုိ႔ကို ခြက္တစ္ခုထဲ ေရာနယ္လိုက္ပါ။
၄။ ျပီးလွ်င္ ေရာနယ္ထားေသာ အစားမ်ားကို ပုဇြန္ထဲသို႔ အစားသြပ္ေပးပါ။
၅။ ခုပုဇြန္ထုတ္ေၾကာ္လို႔ ရပါျပီ။ ဒယ္ထဲ ဆီစားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း ထည္႔ျပီ အစားသြပ္ထားေသာ ပုဇြန္မ်ားကို မီးအသင္႔တင္႔ျဖင္႔ ၂မိနစ္ခန္႔ ဆီပူထုိးေၾကာ္ေပးပါ။
၆။ အရသာေရာ၊ အနံ႔ပါ သင္းသည္႔ ပုဇြန္ထုတ္ ေၾကာ္ေလးကို ထမင္းပူပူေလးျဖင္႔ သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…
0 ကြန္မန့္ေရးရန္:
Post a Comment