လားတူ အေျဖမ်ိဳးကို အီတလီ သုေတသီမ်ားကလည္း ေဖာ္ထုတ္ေတြ႕ရွိခဲ့သည္။ ဥေရာပတြင္ အဓိက စားေသာက္ကုန္စည္ တစ္ခုအျဖစ္ တည္ရွိေနသည့္ နို့ႏွင့္ပတ္သက္ၿပီး ပညာရွင္မ်ားၾကား သေဘာထား
ကြဲလြဲမႈမ်ား ရွိေနဆဲျဖစ္ၿပီး နယူးအဂၤလန္ ေဆးပညာဂ်ာနယ္တြင္ နို့အတြင္း ပါဝင္သည့္ ဟိုမုန္းတစ္မ်ိဳးသည္ ေသြးထဲရွိ သၾကားဓာတ္ကို ခိုင္မာေစၿပီး ဆီးခ်ိဳျဖစ္ေစရန္ တြန္းအားေပးေၾကာင္း ေဖာ္ျပခဲ့သည္။ အေမရိကန္တြင္ အရြယ္ေရာက္သူမ်ားအား တစ္ေန့လ်င္ နို့ ၃ ခြက္မ်ွေသာက္ရန္ တိုက္တြန္းလ်က္ရွိရာ ပညာရွင္မ်ားၾကား ကြဲျပားေသာ အျမင္မ်ိဳး ရွိေနျခင္းကို ေဖာ္ျပလ်က္ရွိသည္။ဟားဗက္တကၠသိုလ္မွ ပေရာ္ဖက္ဆာ ေဝၚတာဝီးလက္ကမူ နို့ေၾကာင့္ ဆီးႀကိတ္ကင္ဆာ ျဖစ္နိုင္သည္ဆိုေသာ ေဖာ္ျပခ်က္မ်ားအတြက္ သက္ေသျပရန္ အေျခအေနမွာ အနည္းငယ္သာ ရွိေနေသးေၾကာင္း ေဝဖန္ခဲ့သည္။ အေမရိကန္နိုင္ငံ ကာရိုလိုင္းနား တကၠသိုလ္မွ သုေတသီမ်ားသည္လည္း လြန္ခဲ့ေသာ ၂ ႏွစ္က ဆီးႀကိတ္ကင္ဆာ အပါအဝင္ ကင္ဆာေရာဂါသည္ ၂၇၀၀၀ ေက်ာ္ႏွင့္ နို့ေသာက္သံုးမႈ ဆက္စပ္ျခင္းရွိမရွိ ေလ့လာခဲ့ဖူးၿပီး ထိုစဥ္က ခိုင္မာေသာ အေထာက္အထားမ်ား မေတြ႕ခဲ့ရေၾကာင္း သိရွိရသည္။
0 ကြန္မန့္ေရးရန္:
Post a Comment