၂၀၁၃ ခုႏွစ္၊ ေအာက္တုိဘာ (၃)ရက္က Daily Health Tips (ေခၚ)အင္တာနက္သတင္းမွာ ေဖာ္ျပသြားတဲ့ သတင္းကို အိမ္ရွင္မ မ်ားအတြက္ မွွ်ေ၀လိုက္ပါရေစရွင္။ ေစ်းထဲကၾကက္ဥ ဘဲဥေတြ ကို ေသေသ ခ်ာခ်ာေရြး၀ယ္ခဲ့ေပမယ့္ အိမ္ေရာက္လို ့ဟင္း ခ်က္ၾကည့္ေတာ့မွ ပုပ္မွန္းသိရေတာ့ ဟင္းအိုးအနံ ့ အရသာပ်က္လို ့ စိတ္ညစ္ရျပီေပါ့ရွင္။ ဒီလိုေနာက္ဆက္တြဲ ျပႆနာေတြ မျဖစ္ရေလေအာင္ ဟင္းခ်က္ခါနီး မွာ ေအာက္ပါရိုးရွင္းလြယ္ကူတဲ့နည္းေလးနဲ ့ ၾကက္ဥ-ဘဲဥေတြ လတ္/မလတ္စစ္ေဆးၾကည့္ နိုင္ပါတယ္ရွင္္။
ပံုထဲမွာေဖာ္ျပထားတဲ့အတိုင္း ေရဇလံုတစ္ခုထဲကို ေရအျပည့္ျဖည့္ျပီး၊ မိမိ၀ယ္လာတဲ့ ၾကက္ဥ- ဘဲဥ ေလးေတြကို ၁-လံုးစီ ေရဇလံု ထဲ ျဖည္းျဖည္းထဲ့လိုက္ပါ။
(၁) အကယ္၍ ၾကက္ဥ-ဘဲဥက ေရဇလံုေအာက္ေျခမွာ ဟန္ခ်က္ညီညီလဲေလ်ာင္းေနပါရင္၊ အဲဒါ အလြန္လတ္ဆတ္ေသာ ဥ ျဖစ္ပါတယ္။
(၂) အကယ္၍ ၾကက္ဥ-ဘဲဥက ေရဇလံုေအာက္ေျခမွာ ဟန္ခ်က္ညီညီမဟုတ္ဘဲ အေပၚယံတစ္ဘက္ကိုမ သိမသာ ေစာင္းေနရင္၊ အဲဒါ ရက္သတၱ ၁-ပတ္ၾကာတဲ့ ဥ ျဖစ္ပါတယ္။
(၃) အကယ္၍ ၾကက္ဥ-ဘဲဥက ေရဇလံုေအာက္ေျခမွာ တံုးလံုးလဲမေနဘဲ၊ ေဒါင္လိုက္ အေပၚကိုေထာင္ေန ရင္ အဲဒါ ရက္သတၱ ၃-ပတ္မွ်ၾကာေနျပီျဖစ္တဲ့ ဥ ျဖစ္ပါတယ္။
(၄) အကယ္၍ ၾကက္ဥ-ဘဲဥက ေရမ်က္ႏွာျပင္ေပၚမွာ ေပါေလာေပၚေနရင္၊ အဲဒါ (လံုး၀)စားမရေတာ့့တဲ့ ဥ အပုပ္ျဖစ္ပါတယ္။
အိမ္ရွင္မမ်ား ျပံဳးေပ်ာ္နိုင္ၾကပါေစရွင္။
(ေပါက္ေပါက္….မွ်ေ၀သည္)
(မွီျငမ္း… Daily Health Tips on 3rd October 2013)
7-10-2013 ေန ့ထုတ္ ေၾကးမံုသတင္းစာ (စာမ်က္ႏွာ-၁၇)တြင္ေဖာ္ျပခံရတဲ့ေဆာင္း ပါးေလးပါ။ FB မိတ္ေဆြမ်ား သုတရေစဖို ့ထပ္ဆင့္မွ်ေ၀လိုက္ရပါတယ္ရွင္။ (ေစတနာမ်ားစြာျဖင့္.....ေပါက္ေပါက္)
0 ကြန္မန့္ေရးရန္:
Post a Comment