Friday, November 2, 2012

ကိုကို အမ်ဳိးသားတို႔ အတြက္ စားရမဲ့ အစားအစာ ေတြပါ။


အမ်ဳိးသားတို႔ အဓိက စားသင့္ေသာ အရာမ်ား
by NANG KHA YEA on 24.10.2012

အမ်ဳိးသားေတြ က်န္းမာႀက့ံခိုင္မႈ ရွိေစဖို႔ စားသင့္တဲ့ အာဟာရေတြအနက္ ေလ့က်င့္ခန္းလုပ္ၿပီး နာက်င္ေနခ်ိန္မွာ ဘာကိုစားသင့္သလဲ၊ ႂကြက္သား သန္စြမ္းေအာင္ ဘာကိုပိုစားသင့္သလဲ စတဲ့ အခ်က္ေတြကို သိထားရင္ ပိုမုိအက်ဳိးရွိရွိ စားသံုးႏိုင္မွာ ျဖစ္ပါတယ္။


ႂကြက္သား တည္ေဆာက္မႈေကာင္းေအာင္ အဆီနည္း အနီေရာင္ အသားစားပါ  

အနီေရာင္ အသားေတြကို မ်ားမ်ားစားတာက က်န္းမာေရးအတြက္ မေကာင္းဘူး ဆိုေပမယ့္ အဆီနည္းတဲ့ အနီေရာင္ အသားမွာေတာ့ ပ႐ိုတင္းဓာတ္ ပါဝင္မႈမ်ားၿပီး အဆီပါဝင္မႈ နည္းတာေၾကာင့္ စားေပးသင့္ပါတယ္။ အနီေရာင္ အသားမွာ လူစင္းဆိုတဲ့ အမိုင္ႏို အက္စစ္တစ္မ်ဳိး ပါဝင္တာေၾကာင့္ ႂကြက္သားေတြ သန္စြမ္းေအာင္ တည္ေဆာက္ေပးႏိုင္ပါတယ္။

ေသြးလွည့္ပတ္မႈ ေကာင္းမြန္ေအာင္ အမည္းေရာင္ ေခ်ာကလက္ စားပါ

ေခ်ာကလက္ကို သင့္တင့္တဲ့ ပမာဏ စားေပးရင္ ေသြးစီးဆင္းမႈကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ ေလ့လာမႈေတြအရ အမည္းေရာင္ ေခ်ာကလက္မွာပါတဲ့ ဖေလဗေနာဟာ မေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာ အဆင့္ကို ေလ်ာ့က်ေစတာ၊ ေသြးလွည့္ပတ္မႈ ေကာင္းမြန္ေစတာနဲ႔ ေသြးဖိအားကို ပံုမွန္ျဖစ္ေစတာ စတဲ့ ေကာင္းက်ဳိးေတြ ေပးႏိုင္ေၾကာင္း သိရပါတယ္။ ေသြးစီးဆင္းမႈ အားနည္းတဲ့ အမ်ဳိးသားေတြဟာ ပန္းေသ ပန္းညႇဳိး ျဖစ္ႏိုင္ေျခ မ်ားပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ ေခ်ာကလက္ကို အမ်ားႀကီးစားရင္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ျမင့္တက္ေစႏိုင္တာေၾကာင့္ တစ္ေန႔ တစ္ကြက္စာ ပမာဏကိုပဲ စားသင့္ပါတယ္။

မ်ဳိးဆက္ပြားအဂၤါ အားေကာင္းေအာင္ အခြံမာ ပင္လယ္စာ စားပါ

အခြံမာတဲ့ ပင္လယ္စာေတြမွာ ဇင့္ (သြပ္) ဓာတ္ပါဝင္မႈ ျမင့္မားတာေၾကာင့္ ႏွလံုး၊ ႂကြက္သားနဲ႔ မ်ဳိးဆက္ပြားစနစ္ အတြက္ ေကာင္းက်ဳိးေပးပါတယ္။ ေလ့လာမႈအရ အမ်ဳိးသားေတြမွာ ဇင့္(သြပ္)ဓာတ္ ခ်ဳိ႕တဲ့တာေၾကာင့္ သုက္ေကာင္ အရည္အေသြး က်ဆင္းမႈနဲ႔ မ်ဳိးေအာင္ႏိုင္စြမ္း ေလ်ာ့က်မႈတို႔ ျဖစ္ႏိုင္ေၾကာင္း သိရပါတယ္။

ေသြးတြင္းေကာင္းေသာ အဆီတိုးေအာင္ ေထာပတ္သီး စားပါ

ေထာပတ္သီးမွာ အဆီဓာတ္ ပါဝင္မႈ မ်ားေပမယ့္ ေကာင္းတဲ့ အဆီေတြပါ။ ေထာပတ္သီးမွာ ပါတဲ့ မျပည့္ဝဆီေတြက မေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာနဲ႔ Total ကိုလက္စထေရာ အမ်ဳိးအစားေတြကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။

ႏွလံုးေရာဂါ ကင္းေဝးေအာင္ အဆီပါေသာ ငါးစားပါ

ဆယ္လ္မြန္ငါး၊ ဆာဒင္းငါးတို႔လို အဆီမ်ားတဲ့ ငါးေတြမွာ အိုမီဂါ ၃ ဖက္တီး အက္စစ္လို႔ေခၚတဲ့ က်န္းမာေရး အက်ဳိးျပဳအဆီေတြ ပါဝင္ပါတယ္။ ဒီအဆီေတြက ႏွလံုးေရာဂါ၊ ကင္ဆာေရာဂါ တခ်ဳိ႕နဲ႔ အဆစ္ေရာင္နာတို႔ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ေလ့လာမႈေတြအရ တစ္ပတ္မွာ အဆီမ်ားတဲ့ ငါးဟင္းကို ႏွစ္ႀကိမ္စားေပးရင္ ႏွလံုးေရာဂါေၾကာင့္ ေသဆံုးႏိုင္ေျခကို ေလ်ာ့က်ေစေၾကာင္း သိရပါတယ္။

ေလ့က်င့္ခန္း လုပ္ျခင္းေၾကာင့္ နာက်င္မႈ မျဖစ္ေအာင္ ခ်င္း(ဂ်င္း) စားပါ

ခ်င္း (ဂ်င္း) မွာ ေရာင္ရမ္းမႈက်ေစတဲ့ အစြမ္းရွိပါတယ္။ ေလ့လာမႈေတြအရ ခ်င္း(ဂ်င္း)ကို ပံုမွန္စားေပးတာက ေလ့က်င့္ခန္း လုပ္တာေၾကာင့္ျဖစ္တဲ့ ႂကြက္သားနာက်င္မႈဒဏ္ကို ေလ်ာ့က်ေစႏိုင္ေၾကာင္း သိရပါတယ္။

ႂကြက္သား သန္စြမ္းေအာင္ ႏြားႏို႔ႏွင့္ ဒိန္ခ်ဥ္ေသာက္ပါ  

ႏြားႏို႔နဲ႔ ဒိန္ခ်ဥ္မွာ ႂကြက္သားေတြကို သန္စြမ္းေစတဲ့ အမိုင္ႏိုအက္စစ္ လူစင္းဓာတ္ ပါဝင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အေလးမ ေလ့က်င့္ခန္း လုပ္တဲ့ အမ်ဳိးသားေတြ အေနနဲ႔ ႂကြက္သားသန္စြမ္းေစဖို႔ ႏြားႏို႔နဲ႔ ဒိန္ခ်ဥ္ကို ေသာက္သင့္ပါတယ္။ ဒိန္ခ်ဥ္မွာ အက်ဳိးျပဳ ဘက္တီးရီးယားလည္း ပါဝင္တာေၾကာင့္ အူလမ္းေၾကာင္းကို က်န္းမာေစပါတယ္။

ႂကြက္သားက်ဳံ႕အားေကာင္းေအာင္ ငွက္ေပ်ာသီး စားပါ

ငွက္ေပ်ာသီးမွာ ပါဝင္တဲ့ ပိုတက္စီယမ္ဓာတ္ဟာ ႂကြက္သားေတြကို က်ဳံ႕ႏိုင္စြမ္း ေကာင္းေစသလို အ႐ိုးကိုလည္း က်န္းမာေစပါတယ္။ ပိုတက္စီယမ္ အလံုအေလာက္ မွီဝဲတာေၾကာင့္ ေသြးဖိအားကို ထိန္းေပးႏိုင္တာကိုလည္း ေတြ႕ရပါတယ္။

ေကအမ္ Ref: Good Health
Source: http://www.yatanarpon.com.mm/cp/goodhealth/news-70201
မွတ္ခ်က္။       ။ ပ်ဳိပ်ဳိေမတို႕ အေၾကာင္းေတြတင္ထားတဲ႔ post တစ္ခုရဲ႕ comment box မွာ သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္က  ''တားတားတို့အတြက္ေရာပါ၀ူးလားဂ်'''ဆိုလို႕ေနာ္ ။တားတားတို႕အတြက္ေရာ သူငယ္ခ်င္းအားလံုးအတြက္ပါ တင္ေပးလိုက္တယ္ေနာ္
၊'တားတားတို႔ကလည္း comment ေလးျပန္ေပးခဲ့ဦး၊ တိတ္တိတ္ေလးေတာ႔ျပန္မသြားနဲ႔ေနာ္။
သူငယ္ခ်င္းတို႕အားလံုး ေပ်ာ္ရႊင္ၾကပါေစ...................
                                popo

2 ကြန္မန့္ေရးရန္:

ေက်းေက်းပါဗ်ာ...

ေက်းေက်းပါဗ်ာ...

Post a Comment